Укр
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Лю Бао Витриманий Перший Гатунок 2011 рік

В наявності
Артикул: 0000058
600 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Опис

Лю Бао - це чорний чай, вважається одним з найдавніших чаїв у світі і прародителем Шу Пуеру. Він відноситься до сильноферментованих витриманих чаїв, проте він має більш м'який смак і на відміну від Шу, який виготовляєтся у промислових масштабах, Лю Бао більш рідкісний вид чаю, тому й ціна його вища. Його назва пішла від району в окрузі Гуансі на півдні Китаю, де і почали виготовляти Лю Бао, також назву можно перекласти як чай Шесті Фортець, що швидше за все, відноситься до стародавніх укріплень у цьому районі. Його виробництво зосереджено в горах Гуйдун на висоті 1000-1500 м над рівнем моря, ця місцевість має унікальні жовто-червоні ґрунти, багаті на фосфор та залізо, які дають свою особливість чайній сировині. Лю Бао відіграв важливу роль у створенні першого рецепта штучно зістареного Шу пуера, тому процес виробництва і смак є схожими. Технологія виробництва Лю Бао залишається незмінною протягом 1,5 тисяч років. Виготовлення чаю відбувається за традиційним рецептом, з використанням ручної праці, а не промислового обладнання. Що характерно Лю Бао також витримують, як і Шу Пуер, але найчастіше не в пресованому вигляді, а в бамбукових кошиках. Якісний Лю Бао обов'язково проходить процес дозрівання щонайменше протягом одного року.

Витриманий Лю Бао є особливим видом чаю, який проходить додатковий процес дозрівання після виготовлення. Цей процес може тривати від кількох років до кількох десятиліть, під час якого чай піддається поступовому перетворенню і зміні його аромату, смаку і текстури. Під час витримки Лю Бао вміщується у спеціально обладнані приміщення, де він піддається впливу вологості, температури і повітряного середовища. Цей процес стимулює ферментативні процеси і мікробну діяльність, що призводить до змін у хімічному складі чаю та розвитку особливого смакового профілю.

Цей чай має подібні властивості до пуеру та червоного чаю. Він має виразні зігрівальні властивості, може підбадьорити, незважаючи на невеликий вміст кофеїну. Він багатий на катехіни, амінокислоти та ефірні олії, є джерелом великої кількості фтору та селену, що сприяє зміцненню кісток та підвищенню імунітету, стимулюючи вироблення антитіл, є корисним у профілактиці серцево-судинних захворювань та допомагає регулювати обмін речовин. Він також містить більше ліполітичних ферментів, ніж інші чаї, і має сильний розкладальний ефект на жир, сприяючи зменшенню жирових відкладень, холестерину та тригліцеридів. Крім того, він корисний для підтримки здорового травлення та обміну речовин, а також очищує організм від шкідливих речовин.Лю Бао покращує розумову активність, має тонізуючий ефект, водночас розслаблюючи, наповнює енергією, м'яко бадьорить, не викликає нервозності і створює тихий медитативний стан.

Характеристики
Вид  Чорний чай
Ступінь ферментації  Сильноферментований
Місце походження  Гуансі
Дискриптори  виразний, цільний деревино-пряний з горіхом та темними ягодами з довгим солодкуватим післясмаком
Дата виробництва  2011 рік
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
  • Самовивіз з нашого магазину — безкоштовно.
  • «Нововю поштою» по Україні — 60 грн.
  • Кур'єром по Одесі — 50 грн.
  •  
  • Готівкою при отриманні
  • LiqPay
  • Monobank
  •  
Вгору